У цьому виробничому сезоні компанія зосередилася на впровадженні філософії ощадливого виробництва (Lean), розробивши власну систему підвищення ефективності СОВА (Система операційного вдосконалення «Астарти»). Завдяки її інструментам вдалося суттєво вдосконалити бізнес-процеси, досягти ефективності та економії ресурсів. Так, у цьому сезоні цукрові заводи компанії показали найвищий в Україні коефіцієнт виробництва – 85,05% (середнє значення по Україні – 83,57%). Минулого року цей коефіцієнт в АСТАРТІ становив 83,75%.
«Наші підприємства працювали за схемою «поле-завод», що дозволило мінімізувати час зберігання цукрових буряків та підвищити якісні та кількісні показники сировини і самого цукру. Також позитивною була динаміка ресурсоощадності виробництва. Зокрема, витрати газу на тонну переробки цукрових буряків на наших заводах скоротилися на 3,7% до 22,58 м.куб/т порівняно з 2018 роком, води – на 4% до 0,82 м.куб/т, – зазначив виконавчий директор АСТАРТИ Валерій Соколенко. – Загалом ми бачимо, що відбулося збалансування ринку цукру, тому маємо позитивні очікування на майбутнє».
Інфоіндустрія