Цукровики Вінниччини виробили 140 тис т продукції

Сезон цукроваріння у Вінницькій області у самому розпалі. Станом на 25 листопада шість цукрових заводів регіону переробили 1,33 млн т буряків, із яких виробили 140 тис. т цукру.Про це повідомляє day.kyiv.ua.

Як повідомив директор департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Вінницької ОДА Микола Ткачук, 80% сировини вже перероблено. Очікувані обсяги переробки цукрових буряків заводами області становлять майже 2 млн т. Торік було 2,1 млн т.

«Наразі сільськогосподарські підприємства усіх категорій, а також цукрові заводи зібрали більше 80% цукрових буряків. Це складає 40 тис. га. Загальна площа посівів цукрових буряків на Вінниччині становить 48,5 тис. га, – повідомив Микола Ткачук, – Урожайність цукрових буряків, порівняно з відповідним періодом минулого року, вища на 8,5 ц/га і становить 429 ц/га. Середній показник цукристості становить 16,2%. Високі показники цукристості сировини дають можливість прогнозувати валовий показник виробництва цукру з урожаю 2020 року на рівні 309 тис. т, торік було 331 тис. т».

Перший із шести працюючих цукрових заводів – ТОВ «Юзефо-Миколаївська АПК «ВП «Михайлинський цукровий завод» – вже завершив виробничий сезон. Підприємство виробила 13 тис. т цукру – це в середньому 5% валового виробництва цукру в області. Решта заводів продовжують сезон цукроваріння.

Сезон цукроваріння в області розпочався 11 жовтня. Наразі в регіоні продовжують роботу ПрАТ «ПК «Поділля» ВП «Крижопільський цукровий завод», ТОВ «ПК «Зоря Поділля» ВП «Гайсинський цукровий завод», а також ТОВ «АК «Зелена Долина» ВП «Томашпільський цукровий завод», ТОВ «Цукорагропром» філія «Жданівський цукровий завод» і ТОВ «Іллінецький цукровий завод».

Інфоіндустрія