Експорт цибулі з Єгипту до ЄС цього сезону може досягти рекордних показників

Збір ранньої цибулі на плантаціях Єгипту розпочнеться приблизно через десять днів, проте, зараз можна із впевненістю стверджувати, що більша частина врожаю вже знаходиться на півдорозі до Європи. Про це у інтерв’ю порталу freshplaza.com зазначив Халід Шакір – представник єгипетської торгово-виробничої компанії Green Egypt .Пан Шакір розповів, що вже, станом на сьогодні, його компанія веде перемовини із європейськими експортерами, які наполягають на максимальному пришвидшенні поставок єгипетської цибулі. Експерт не здивований таким поворотом подій, оскільки, у зв’язку із надмірною спекою, цього року європейські виробники цибулі зазнали суттєвих втрат врожаю. Саме тому, на думку фахівця, експортний сезон для єгипетської цибулі обіцяє бути навіть більш, ніж успішним.

“Істотне посилення попиту на єгипетську цибулю в цьому сезоні підігріло конкуренцію на внутрішньому ринку, адже кожен із виробників, хотів би вигідно продати свій врожай.

Ми очікуємо, що той поспіх, який зараз спостерігається на зовнішньому ринку дещо вгамується із початком листопада, а загальна ситуація стабілізується. Але, вже в період Різдв’яних свят, сезон знову буде на піку і обсяги експорту зростуть.

Звичайно, в умовах зростання попиту, ринкова ціна може мінятися, але в наших інтересах зробити все, щоб вона залишалася стабільною. Ми уклали угоди з нашими клієнтами які чітко фіксують ціни для того, щоб забезпечити стабільний прибуток для обох сторін “, – розповідає пан Шакір.

Нагадаємо, спостерігати за динамікою цін на всі види плодоовочевої продукції у розрізі років та у зручній валюті на ринку України, Польщі та Іспанії можна на цьму порталі у розділі “Аналітика”.

Україна теж експортує цибулю в ЄС, але системно в цьому напрямку працює лише одна компанія ТОВ «Грін Тім», мова йде про продукт із доданою вартістю. На конференції «Майбутнє ринку «борщового набору» в Україні», яка відбудеться 20 жовтня 2018 року у Львові на гуртовому ринку ОРСП «Шувар», комерційний директор ТОВ «Грін Тім», Дмитро Череватов розкаже про головні виклики для українських компаній, які вирішили експортувати овочі «борщового набору» на ринки розвинутих країн.

freshplaza.com

Інфоіндустрія

Читайте нас у Telegram

Пов’язані теми:

Популярні новини

Підпишись на Infoindustry