09.11.2017
У січні-вересні 2017 року обсяги експорту вітчизняного цукру збільшилися проти показників 9 місяців 2016 року у 2,7 разу – зі 161 тис. т до 442,6 тис. т, поінформував заступник директора Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», член-кореспондент НААН Микола Пугачов.За його словами, це позитивно вплинуло на обсяги експорту «солодкої» групи агропродукції. За три квартали 2017 року обсяги поставок цукру та кондитерських виробів за кордон зросли проти показників відповідного періоду 2016 року у 2,1 разу: з 280,7 тис. т до 592,5 тис. т.
За 9 місяців цього року експорт вітчизняної продукції цієї групи склав 316 млн дол. США. Це на 53% перевищує показники відповідного періоду 2016 року, коли обсяги поставок за кордон цукру та кондитерських виробів склали 168 млн дол. США.
Географічна структура вітчизняного експорту цукру та кондитерських виробів нині характеризується орієнтацією на країни Азії, Африки та СНД, кожна з яких має відносно невелику частку, зазначив науковець.
Нарощуванню кількісних і вартісних обсягів експорту цукру і кондитерських виробів посприяли, в першу чергу, Шрі-Ланка (6,7%), Лівія (6,1%), Туреччина (5,5%), Кот-д’Івуар (5,2%) та Азербайджан (5,0%). Дещо менші закупки здійснюють Судан, М’янма і Грузія. Разом ці країни займають понад 40% у структурі українського експорту солодкої продукції, зазначив Микола Пугачов.
Інфоіндустрія
Читайте нас у TelegramПов’язані теми: