ICRISAT та Corteva Agriscience™ співпрацюють для обміну селекційними технологіями

12 квітня 2018 р. Міжнародний науково-дослідний інститут сільськогосподарських культур напівпосушливої тропічної зони (International Crops Research Institute for the Semi-Arid Tropics, ICRISAT) та Corteva Agriscience™, Сільськогосподарський підрозділ DowDuPont, підписали багаторічну партнерську угоду з метою зміцнення продовольчої безпеки шляхом поліпшення продуктивності сільськогосподарських культур, що дають їжу мільйонам людей. 

Рамковий договір про партнерство підписали Пітер Карберрі, виконуючий обов’язки Генерального директора ICRISAT, і Том Грін, Старший науковий директор Corteva Agriscience™. Спільне використання технологій охоплює редагування геному CRISPR-Cas, адаптацію методів трансформації до нових культур і застосування інформації про біохімічні реакції рослин з метою підвищення продуктивності та якості сільськогосподарських культур. Компанія DuPont Pioneer, яка входить до складу Corteva Agriscience™, надасть доступ до інтелектуальної власності, матеріалам і ноу-хау, пов’язаним з CRISPR-Cas і трансформацією рослин.

Карберрі, який також є директором Глобальної дослідницької програми CGIAR з бобових і зернових культур для районів незрошуваного землеробства (GLDC), заявив: «ICRISAT і Corteva Agriscience™ поділяють цілі розробки інноваційних технологій та їх втілення в сільськогосподарські продукти наступного покоління в інтересах малих фермерських господарств в посушливих районах. Такі партнерства між державними та приватними компаніями вкрай актуальні і критично важливі для досягнення бажаного ефекту та успіху Програми GLDC».

Том Грін, Corteva Agriscience™, повідомив: «Ми з нетерпінням чекаємо можливості застосування передових технологій, таких як CRISPR-Cas, для вирішення складних проблем виробництва сільськогосподарських культур і проблем з якістю продукції для кінцевого споживача. Поєднання досвіду наших вчених і нових технологій відкриває перспективні напрямки для досліджень і селекції культур, які не отримують достатньої уваги, хоча ці культури забезпечують мільйони людей їжею».

«Завдяки спільним зусиллям вчених Corteva Agriscience™ та ICRISAT ми отримаємо стрімкий розвиток технологій для підвищення продуктивності культур і впровадження більш ефективних технологій ведення сільського господарства для малих фермерських господарств», – зазначив Пуджа Бхатнагар-Матура, головний дослідник ICRISAT і співавтор науково-дослідного плану.

«В ході співпраці наші досвід і знання будуть доповнювати один одного. Як тільки ми почали обговорення науково-дослідницького плану, спільна робота прискорилася і співробітництво швидко встановилося», – заявив Амитабх Моханти, головний дослідник Corteva Agriscience™ і співавтор науково-дослідного плану.

План співпраці щодо селекції таких культур, як сорго і просо, був затверджений на зустрічі під час церемонії вручення Всесвітньої продовольчої премії 2017 року, коли Генеральний директор ICRISAT Девід Бергвінсон і Том Грін з Corteva Agriscience™ виклали загальну концепцію дослідницької роботи, цільові показники і доступні технології для реалізації рішень.

Corteva Agriscience™ застосовує CRISPR-Cas як передовий селекційний інструмент для виведення сільськогосподарських культур з більшою екологічною стійкістю, продуктивністю і життєздатністю. Компанія визначила керівні принципи застосування CRISPR-Cas, включаючи можливість надання компаніям, що бажають розвивати сільськогосподарську продукцію з використанням CRISPR-Cas, доступу до інтелектуальної власності, технологічних можливостей, інфраструктури та наукових знань.

Інфоіндустрія за матеріалами прес-служби Corteva Agriscience™

Читайте нас у Telegram

Популярні новини

Підпишись на Infoindustry