Аби підготувати завод, що працював без зупинок понад 170 років, до ефективної роботи в сучасних реаліях, на підприємстві розпочалася глибока модернізація виробничих потужностей та ремонт приміщень.
Зокрема, агропромисловий комплекс перейде з двопродуктової схеми роботи на трипродуктову. В «A’SPIK Group» розраховують, що технологічні вдосконалення покращать ефективність переробки “солодких” коренів та поліпшать якість красилівського “білого золота”.
«Робота за новою схемою забезпечить краще вилучення цукру з буряків. Більше того, у перспективі ми зможемо виробляти “солодкий” продукт не тільки третьої категорії, а й першої і другої, аби задовольнити потреби найвибагливіших споживачів», — говорить заступниця директора Красилівського цукрозаводу Наталія Богуцька.
Для реалізації цих задумів вже укладені контракти на придбання імпортних вакуум-апаратів першого продукту. Однак через пандемію COVID-19 поставка інноваційного обладнання з Румунії затримується на декілька місяців.
В «A’SPIK Group» планують, що підготовка заводу зі 178-річною історією до ефективної роботи в умовах жорсткої конкуренції триватиме рік. Відтак, модернізоване підприємство відновить випуск цукру у виробничому сезоні 2021/2022 МР.
Інфоіндустрія