На Київщині закладено перший промисловий сад мигдалю

У Київській області закладено перший промисловий сад мигдалю. Площа саду наразі досить велика і становить близько 105 гектарів. Перші саджанці мигдалю були посаджені в вересні 2018 року, а останні – на самому початку червня. Для посадки використовувалися італійські саджанці мигдалю із закритою кореневою системою, вирощені за технологією ex-vitro (мікроклонування).Не зважаючи на непрості кліматичні умови, випадання не перевищило 1%. В саду встановлена ​​система крапельного зрошення і кожен саджанець має опору. Схема посадки мигдалю не уточнюється, проте вже очевидно, що йдеться про посадку інтенсивного типу.

Назва підприємства і хто є інвестором з українського боку поки що тримають в секреті. Однак EastFruit стало відомо, що партнером проекту виступає італійська компанія Besana (Безана), а технологічний супровід проекту надають італійські агрономи-горіховодів, що спеціалізуються на мигдалі, фундуку і волоському горісі.

Компанія Besana займається горіховим бізнесом з 1921 року і наразі переробляє щорічно близько 25 тис. т горіхів і сухофруктів в рік, продаючи 75% продукції безпосередньо в мережі супермаркетів (120 млн. роздрібних упаковок) та інше – безпосередньо харчовим компаніям, що використовують горіхи в як інгредієнт.

Besana також надає технологічний супровід двом тисячам фермерів, які входять в групу і поставляють продукцію на підприємства компанії.

За інформацією EastFruit, компанія Besana також активно працює в Україні з виробниками фундука, активно просуваючи на ринку свої саджанці і пропонуючи технологічний супровід. Фахівці компанії також вивчають можливості вирощування фісташки в умовах південних регіонів України, перш за все Одеської та Херсонської областей.

SEEDS.org.ua за інформацією  East-Fruit

Інфоіндустрія

Читайте нас у Telegram

Пов’язані теми:

Популярні новини

Підпишись на Infoindustry