Попит на органічну продукцію у Європі зростає

Попит на органічні продукти харчування в Європі зростає: десять років тому цей ринок оцінювався в 12 млрд євро, сьогодні –  26 млрд євро. Простежується ця тенденція і у Франції, де продовжують зростати продажі органічних молочних продуктів.  Збільшення відзначається у всіх категоріях продуктів. За даними EuroCommerce, до кінця грудня 2016 року споживання органічного вершкового масла зросло на 23,2%, вершків – на 22,2%, сиру – на 21,8%. Також в минулому році французи стали більше купувати органічного йогурту (на 18%), молодого сиру (на 14,7%) і молока (на 6,4%). А ось продаж звичайних молочних продуктів хоч трохи, але скорочується: на молоко –  на 3,5%, йогурт – на 1,5%, молодий сир – на 2,4%. Виросло тільки споживання сирів – плюс 1,6%.

В цілому ж “молочка” займає більше 17% від усього ринку органічних продуктів у Франції: 7,5% припадає на молоко, по 3,4% – на вершкове масло і йогурти, 1,5% – на вершки. Частка молодих і звичайних сирів становить 1,1% і 0,5% відповідно.

Інфоіндустрія

Читайте нас у Telegram

Пов’язані теми:

Популярні Новини

Підпишись на Infoindustry