Шепетівський цукровий комбінат: модернізація заради підвищення ефективності

 ПрАТ «Шепетівський цукровий комбінат» – одне із найстаріших підприємств галузі. Цьогоріч йому «виповнюється» 172 роки. Завод витримав усі кризи, влади, двічі горів, але відновлювався, і, як бачимо, — успішно працює донині. Щороку керівництво проводить реконструкцію комбінату: ремонтні роботи, оновлення техніки. Про це повідомив 33 канал.Зокрема відбулися зміни у жомопресовому відділенні: тут повністю оновили та закупили два нові італійські жомопреси, які в свою чергу, відділяють жом від бурякового соку. Далі останній направляється в сокоочисне відділення. Сокоцех цьогоріч також оновився: закупили нові фільтри МВЖ, а на станції випарювання соку з’явився новий корпус для згущення.

Уже після усіх цих етапів «біле золото» відправляється в цех сушки, а опісля пакується в поліетиленові мішки по 50 кг кожен. Це цукор вищої якості, що відповідає усім вимогам.

Цьогорічний робочий сезон розпочався 15 вересня, а завершити його планують орієнтовно 10 листопада, й переробити за цей період 240 тис. т буряків. Далі — підуть реконструкційні роботи й підготовка до наступного року.

Інфоіндустрія

Читайте нас у Telegram

Популярні новини

Підпишись на Infoindustry