Світовий тренд на вегетаріанство набирає обертів

Близько 26% мілленіалів (так зване покоління Y) – вегетаріанці. Кількість тих, хто дотримуєте вегетаріанську дієту в США виросло на 600% с 4 млн. у 2014 році до 20 млн. у 2018 році.

Про це розказала Ірина Шадюк, керівник відділу маркетингу агропромхолдингу «Астарта Київ», під час конференції Агромаретинг 2021.

У Британії спостерігається 4-х кратне зростання кількості вегетаріанців за 10 років. Біля половини населення віддає перевагу вегетаріанськім продуктам харчування. 42% британських вегетаріанців – це люди у віці від 15 до 34 років (за даними Vegan Society)

Активно розвивається вегетаріанство в західних країнах, Східній Європі, Австралії и Ізраїлі, Латинській Америці, Азії (враховується населення, що скорочує споживання м’яса не через економічні причини).

В Україні за даними 2020 р — 11% населення України відмовилось від споживання

м’яса, 2% вегани (дослідження Київського міжнародного інституту соціології та UA Plant-Based)

Усі ці тренди враховують виробники продуктів. Так, Guinness з січня 2016 рок змінили рецептуру пива і тепер не використовує рибний желатин – пиво підходить для веганів.

Після пандемії один з найбільш популярних мішленівських ресторанів в Нью-Йорку Eleven Madison Park (3 зірки Мішлен, лист очікування із 15 000 осіб) – перейшов на використання продуктів рослинного походження.

 

Інфоіндустрія