25.07.2018
24 липня в Києві відбувся майстер клас, щодо ідентифікації та аналізу небезпечних чинників для цукрового виробництва, організатором якого виступила НАЦУ «Укрцукор».«Оскільки цукор є кінцевим продуктом споживання, питання управління безпечністю харчових продуктів на виробництві стоїть на контролі, а в силу останніх змін в законодавчій базі, ми вирішили провести тренінг. Сьогодні тут присутні майже всі технологи та інженери цукрових заводів», – прокоментувала керівник аналітичного відділу НАЦУ «Укрцукор» Руслана Бутило.
Нагадаємо, 4 квітня 2018 року набрав чинності Закон України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» (№2042), згідно з яким встановлюється нова система контролю якості та безпечності харчових продуктів, коли держава перестає диктувати підприємствам, що і як робити, а лише контролює, щоб продукція, що випускається, була безпечною для людини.
Даний Закон є значним кроком у реформуванні системи державного контролю безпечності харчових продуктів і її наближенні до європейських принципів здійснення контролю, що є обов’язковим в рамках Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.
Інфоіндустрія
Читайте нас у TelegramПов’язані теми: