29.02.2020
Відповідна інформація міститься у звіті про тенденції у торгівлі курятиною у 2018 – 2019 роках, розміщеному на сайті Європейської комісії.
Якщо у 2018 році Україна виробила близько 300 тис. тонн м’яса птиці, то у 2019 році цей показник перевищив 350 тис. тонн.
За обсягами виробництва м’яса птиці Україна поступається Бразилії, США, ЄС (із Великобританією), Китаю (з Гонконгом) і Туреччині.
За наведеними даними, Україна посідає третє місце серед головних експортерів курятини до країн ЄС, поступаючись Бразилії і Таїланду.
Україна поставила до Європи 123 664 тонни м’яса птиці у 2018 році та 134 262 тонни у 2019 році, тобто приріст експорту становив 8,6%.
Водночас обсяг курятини, який Україна імпортує з ЄС, перевищує показники експорту. За обсягами імпорту Україна перебуває також на третій позиції, поступаючись Філіппінам та Гані.
В абсолютних цифрах Україна імпортувала з ЄС 178 124 тонни м’яса птиці у 2018 році і 178 619 тонн торік, тобто обсяги імпорту зросли на 0,3%.
Інфоіндустрія