06.03.2019
Ситуація на ринку моркви України поки залишається досить стабільною. Однак більшість гравців відзначають істотне скорочення пропозиції продукції високої якості. Більш того, аналітики Української плодоовочевої асоціації (УПОА) не виключають, що вже в квітні-травні на українському ринку буде відчуватися дефіцит якісної моркви.“У минулому році в першій половині березня пропозицію моркви на ринку України помітно знизилося, що спровокувало зростання цін, який, до речі, тривав до кінця сезону. У поточному році більшість фермерів розраховують на повторення такого сценарію, тому деякі з них навіть відмовляються від активних продажів в очікуванні подорожчання, – коментує ситуацію головний аналітик УПОА Тетяна Смирнова, – Однак варто зазначити, що в поточному сезоні відсоток некондиційної продукції в врожаю значно більше, ніж в минулому році, через погодні у словий. Підтвердження цьому ми можемо побачити на полицях супермаркетів: в більшості випадків пропонується морква невисокої якості. Крім того, фермери вже повідомляють про проблеми зі зберіганням цих коренеплодів, так що не виключено, що вже скоро покупці будуть мати проблеми в придбанні необхідних обсягів моркви високого якості “.
Читайте також: Ситуація на ринку картоплі і моркви продовжує залишатися неоднозначною. Огляд ринку за 9-й тиждень 2019 р
При цьому аналітик зазначає, що зараз морква в українських господарствах вже стоїть 6-7,5 грн / кг, тобто на 7-9% дорожче, ніж на початку весни 2018 року. Це при тому, що, згідно з офіційними даними, валовий збір цієї продукції в Україні перевищує торішні показники.
EastFruit
Інфоіндустрія
Читайте нас у TelegramПов’язані теми: