14.11.2019
Органічний ринок в Україні продовжує зростати. За рік кількість операторів ринку, що не лише вирощують продукцію, а й переробляють її, зросла на 15%. Усього ж 60 українських підприємств розвивають переробку. З’явилися нові органічні продукти – кетчуп, гірчиця, кукурудзяні палички. Більшість продукції орієнтова на експорт.
Виробництво органічних круп та олій в Україні зменшилося, розказала Олена Березовська, президент ГС «Органічна Україна» конференції «Органічна переробка та збут. Нові можливості для готового продукту: бізнес для бізнесу» 14 листопада в Києві.
«Ми хотіли б, щоб обсяг переробленої продукції збільшувався. В цьому році з’явилася органічна гірчиця. В магазинах ми її поки що не знайшли. Також почали виробляти органічні кукурудзяні палички, кетчуп», – додала Березовська.
Більшість органічної продукції практично на 100% експортноорієнтовані. «Ця продукція потрібна і для українських споживачів», – наголосила Березовська.
Органічні новинки серед фруктів та овочів – квадратний кавун від «Дунайського аграрія», а також патісони, ревінь, батат. З’явилася також фасована органічна лохина.
ІА «Інфоіндустрія»
Читайте нас у TelegramПов’язані теми: