02.10.2020
На українському ринку вже працюють кілька закордонних виробників штучного м’яса рослинного м’яса, зокрема американська компанія Beyond Meat. Нещодавно з’явився і перший вітчизняний виробник рослинних замінників м’яса – це компанія Eat Me At.“У США майже 10 років тому почали розробляти м’ясо на основі рослин. У 2018-му, коли його вже можна було придбати в супермаркетах та скуштувати у місцевих ресторанах, я поїхав в Америку з метою спробувати та привезти зразки в Україну. За два роки, починаючи з 2018-го, я познайомився з десятками технологів із різних країн, ми зробили сотні тестів, рецептур фаршу, випрацювали власні технології виготовлення, перш ніж досягти продукту, який нам повністю сподобався”, – цитує засновника компанії Андрія Черуху видання Agri-gator.
Українське веганське “м’ясо”, а точніше фарш-напівфабрикат, з якого можна робити котлети для бургері та ін., складається з соєвого білка, дріжджів, грибів коджі, метилцелюлози, рослинної олії, соку буряка та інших натуральних барвників.
Читайте нас у TelegramПов’язані теми: