20.03.2017
Беручи до уваги внутрішнє споживання цукру та його експорт у вересні-лютому 2016/17 МР, розрахункові залишки цукру на 01 березня 2017 року оцінено в 1 006 тис. т, що відповідає восьмимісячній потребі внутрішнього ринку. Про це повідомляє Економічний дискусійний клуб.Надзвичайною особливістю поточного маркетингового сезону є безпрецедентно високі обсяги експорту вітчизняного бурякового цукру. Лише у першій половині 2016/17 МР (вересень-лютий) експортовано 522 тис. т цукру або чверть від загального обсягу виробництва. За оперативними даними, у 2016/17 МР українські товаровиробники виготовили 2 008 тис. т цукру — на 40% більше, ніж у сезоні 2015-16 років.
Основні експортні поставки здійснено до Шрі−Ланки, Грузії, Тунісу, Лівії та Кот-Д’івуару. У вересені-лютому 2016/17 МР внутрішнє споживання цукру оцінено у 813 тис. т. Як і роком раніше, у зазначений період імпорт цукру практично відсутній. Звертаємо увагу, що зважаючи на отримання всієї статистичної інформації, збільшено оцінку залишків цукру на початок маркетингового періоду (на 01.09.2016) з 213 тис. т до 331 тис. т. Таким чином, з урахуванням уточнених перехідних залишків минулого сезону загальна внутрішня пропозиція цукру у поточному маркетинговому році оцінюється у 2 341 тис. т при внутрішньому попиті на рівні 1 625 тис. т.
Інфоіндустрія
Читайте нас у TelegramПов’язані теми: