В Великобританії реалізують проект горохового білка, що скоротить споживання сої

Останнього дня весни було оголошено про початок проекту Innovate UK, вартістю 1 млн фунтів, що має значно скоротити споживання сої в королівстві.

Проект горохового протеїну було створено в співпраці Germinal та Центру Джона Іннеса. Остання структура використовувала відкриття вчених, що були зроблені ще 30 років тому. Саме тоді було знайдено ген гороху без смаку, який тривалий час не мав свого використання.

Сьогодні Королівство імпортує біля 4 млн тонн сої, що використовується для годування тварин та в харчовій промисловості. Тепер же людям, особливо веганам та вегетаріанцям, потрбіно більше різноманіття рослинного протеїну. Гороховий протеїн не лише вирішує цю задачу, але й скорочує залежність від імпорту, адже горох є більш пристосованим для вирощування в місцевому кліматі.

Повідомляє John Innes Centre.

Читайте нас у Telegram

Підпишись на Infoindustry