Вчені запропонували новий спосіб воскування фруктів

Воскування – один з обов’язкових етапів підготовки фруктів до тривалого зберігання. Цей захід дозволяє скоротити витрати вологи (в’янення) та покращує естетичний вид плодів.

Для вшанування зазвичай використовують харчовий віск, отриманий з нафти чи з окремих видів рослин. Цей захід є обов’язковим, якщо яблука закладаються на зберігання після миття чи сортування у воді, адже плоди самостійно формують восковий шар, що змивається у воді. Проте вісе виконує виключно бар’єрну функцію і зазвичай не має антисептичних властивостей.

Щоб воскування стало ефективнішим, професор хімічної інженерії д-р Мустафа Акбулут і професор садівництва Луїс Сіснерос-Зеваллос запропонували віск з антибактеріальними властивостями. На відміну від класичного рішення, нова розробка передбачає додавання мікрокапсульованою ефірної олії, що здатна руйнувати бактеріальну стінку та цілком безпечна для людей. Ефірні олії повільно вивільняються, запобігаючи псуванню продукту. Таке рішення одночасно безпечне, придатне до масштабування в промисловості та більш ефективне.

Повідомляє AgroPages

Читайте нас у Telegram

Популярні новини

Підпишись на Infoindustry