Ягоди: багато виробляємо, але мало експортуємо

Частка України у виробництві м’яких ягід  (суниця, смородина, малина тощо) у Східній Європі становить 25%, твердих ягід (вишня, черешня) –  10%. Однак частка нашої країни в експорті м’яких ягід становить 6%, а твердих – лише 3%.Про це під час роботи секції «Експорт і переробка» в рамках IV Національного дня саду повідомила керівник Info-Shuvar, експерт плодоовочевого ринку Східної Європи Тетяна Гетьман.  Експерт розповіла, що споживання свіжих ягід у світі щорічно зростає на 15%. Головні споживачі – США, Росія, Німеччина, Великобританія, Бельгія та Франція. Майже половина світового обсягу торгівлі припадає на суницю садову, споживання якої зростає щороку приблизно на 3-5%. Але з кожним роком ця ягода незначно поступається своєю часткою лохині та малині, які є лідерами за темпами зростання продажів у світі (17-20% щорічно).

Інфоіндустрія

Читайте нас у Telegram

Пов’язані теми:

Популярні новини

Підпишись на Infoindustry