06.06.2017
Частка України у виробництві м’яких ягід (суниця, смородина, малина тощо) у Східній Європі становить 25%, твердих ягід (вишня, черешня) – 10%. Однак частка нашої країни в експорті м’яких ягід становить 6%, а твердих – лише 3%.Про це під час роботи секції «Експорт і переробка» в рамках IV Національного дня саду повідомила керівник Info-Shuvar, експерт плодоовочевого ринку Східної Європи Тетяна Гетьман. Експерт розповіла, що споживання свіжих ягід у світі щорічно зростає на 15%. Головні споживачі – США, Росія, Німеччина, Великобританія, Бельгія та Франція. Майже половина світового обсягу торгівлі припадає на суницю садову, споживання якої зростає щороку приблизно на 3-5%. Але з кожним роком ця ягода незначно поступається своєю часткою лохині та малині, які є лідерами за темпами зростання продажів у світі (17-20% щорічно).
Інфоіндустрія
Читайте нас у TelegramПов’язані теми: