З початку поточного року Держпродспоживслужба здійснила понад 16 тис заходів контролю

У сферах безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини за 9 місяців 2018 року спеціалісти Держпродспоживслужби здійснили 16,05 тис. заходів державного нагляду і контролю. На цьому під час колегії Держпродспоживслужби наголосив Артем Саєнко.Зокрема, за його словами, фахівці Держпродспоживслужби провели 7,98 тис. планових заходів та 8,07 тис. позапланових. У ході перевірок на 2,9 тис. об’єктах виявлено порушення. Як наголосив Артем Саєнко, за результатами проведених перевірок, до порушників вжиті заходи адміністративного впливу відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення, на 754 особи накладено штрафи на суму 490,5 тис. грн.

Також він відзначив, що на виконання ст. 65-67 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» стосовно порушення вимог законодавства про харчові проудкти, державні інспектори склали 2,3 тис. приписів, 124 особи піддано штрафу на суму 3,9 млн грн, призупинено діяльність 92 операторів ринку.

Артем Саєнко наголосив, що загалом до Держпродспоживслужби за 9 місяців поточного року щодо проведення позапланових перевірок суб’єктів господарювання у сферах безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини звернулося 1,8 тис. фізичних осіб, із них 902 були обгрунтованими та містили всі необхідні дані, а 946 – без належного обґрунтування, про що було повідомлено заявників.

Також Артем Саєнко звернув увагу на важливість належної підготовки розпорядчих документів (наказів та посвідчень проведення перевірок, оформлення приписів під час здійснення заходів державного контролю, а також на забезпеченні достатнього контролю з боку керівників територіальних органів за роботою посадових осіб, на яких покладено обов’язок здійснення державного контролю (нагляду).

Інфоіндустрія

Читайте нас у Telegram

Пов’язані теми:

Популярні Новини

Підпишись на Infoindustry