Миронівські селекціонери визначили стратегію до 2018 року

12 травня у ДП «ДГ «Правдинське» МІП ім. В.М. Ремесла НААН» (с. Іванівка Великописарівського району Сумської області) відбулось виїзне засідання вченої ради під головуванням директора інституту Олександра Демидова.Розглядалися питання аналізу стану і структури посівів під урожай 2017 року в інституті та його мережі, а також визначення перспектив діяльності і сортової політики на 2018 рік. Були запрошені керівники, агрономи і економісти з Носівської селекційно-дослідної станції, ДП «ДГ «Еліта», ДП «ДГ Івківці».

Після виступів завідувачів основних селекційних лабораторій Олександра Гуменюка (озима пшениця), Світлани Хоменко (яра пшениця), Володимира Гудзенка (озимий і ярий ячмінь) та завідувача відділу насінництва Андрія Сіроштана були заслухані і обговорені доповіді директора Носівської СДС Наталії Буняк, директорів дослідних господарств Валентина Кочмарського («Еліта»), Віктора Заболотного («Івківці»), Юрія Ситника («Правдинське»). У кожного з них були представлені свої досягнення і позитивне бачення на перспективу.

У ході конструктивного обговорення були висловлені зауваження, надано низку пропозицій. Вимогою часу є тісніша співпраця науковців з дослідними господарствами мережі, а також господарствами, де висіяні миронівські сорти; активний науковий супровід, участь у Днях Поля, активізація маркетингової діяльності. Слід створювати такі сорти, які затребувані виробництвом, наочно показувати їхні переваги на демонстраційних полігонах по всій країні і за її межами. Після засідання учасники зібрання оглянули поля, зокрема демонстраційні посіви, а також тваринницькі приміщення, елеватори та інші господарські об’єкти ДП «ДГ Правдинське».

Інфоіндустрія

Читайте нас у Telegram

Популярні Новини

Підпишись на Infoindustry