Україна та Китай підписали “шротний” протокол

15 вересня 2017 року у рамках II Конференції з питань якості, організованої Генеральною адміністрацією нагляду за якістю, інспекції та карантину КНР (AQSIQ) у м. Шанхай Мінагрополітики та AQSIQ підписали протоколи санітарних та фітосанітарних вимог щодо експорту соняшникового шроту та бурякового жому з України до Китайської Народної Республіки.З української сторони підписантом виступала заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева, а з китайської сторони – пан Віце-Міністр AQSIQ Чень Ґан.

Для зацікавлених в експорті до КНР суб’єктів господарювання інформуємо, що експорт буде можливий виключно з обстежених та затверджених українською стороною потужностей, які будуть зареєстровані AQSIQ після здійснення ними інспектування або аудиту.

Перелік схвалених китайською стороною потужностей, що мають право експортувати буряковий жом та соняшниковий шрот до КНР, розміщено на веб-сайті AQSIQ: http://english.aqsiq.gov.cn/.

Тексти Протоколів, які містять вимоги до потужностей та продукції на експорт розміщені на сайті Держпродспоживслужби у рубриці «Міжнародне співробітництво» – «Ветеринарія та безперечність» – «Міжнародні угоди».

«Сьогодні Китай є стратегічним партнером України в галузі сільського господарства і впродовж останніх років стабільно входить до основних торговельних партнерів України. Ми дуже вдячні представникам AQSIQ за активну співпрацю з нами у питаннях розширення товарної номенклатури експорту української агропродукції на ринок Китаю. Підписання цих протоколів, робота над якими тривала декілька років, є новим імпульсом для поглиблення нашої співпраці», – зазначила Володимир Лапа.

Нагадаємо, що тексти протоколів санітарних та фітосанітарних вимог щодо експорту з України до КНР шроту соняшникового та бурякового жому були парафовані в червні 2017 року в рамках робочого візиту Голови Держпродспоживслужби Володимира Лапи до Китайської Народної Республіки та його участі у Другій сесії діалогу між КНР та країнами Центральної та Східної Європи з питань контролю якості, інспекції та карантину, яка проходила у м. Нінбо.

Інфоіндустрія

Читайте нас у Telegram

Пов’язані теми:

Популярні Новини

Підпишись на Infoindustry