Боротьба з АЧС – ключове завдання Держпродспоживслужби

Під керівництвом голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Володимира Лапи відбулася колегія Держпродспоживслужби, на якій були підбиті підсумки роботи за перше півріччя та сформовані плани роботи на третій квартал 2017 року.Участь у нараді також взяли перший заступник голови Держпродспоживслужби Андрій Жук, т.в.о. заступника Лілія Стиренко, представники Міністерства аграрної політики та продовольства України, керівники головних управлінь Служби в областях та м. Києві,структурних підрозділів центрального апарату Держпродспоживслужби, регіональних Служб, державних підприємств, директори науково-дослідних інститутів, регіональних лабораторій ветмедицини.

Під час заходу особливу увагу було приділено стану здійснення державного нагляду (контролю) в галузі безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини та основні завдання щодо покращення роботи. Учасники Колегії проаналізували питання належного виконання протиепізоотичних заходів, зокрема, в частині профілактики, ліквідації та недопущення поширення збудника АЧС, необхідності забезпечення належного та своєчасного виконання рішень ДНПК усіх рівнів з питань АЧС.

Було прийнято рішення продовжити проведення активної просвітницької роботи серед населення щодо заходів із профілактики сказу, АЧС та інших небезпечних захворювань, а також покращити роботу з проведення вакцинації домашніх тварин.

Окрім того, за результатами Колегії буде посилено державний ветеринарно-санітарний контроль та нагляд за переміщенням живих тварин, сировини та продукції з них. Йдеться зокрема про недопущення видачі супровідних ветеринарних документів на переміщення тварин без їх належної ідентифікації, реєстрації та відповідно оформлених документів.

Окремо зупинилися на питанні оптимізації мережі державних лабораторій в областях та розширенні галузі їх акредитації, запровадженні програмних комплексів із проведення протиепізоотичних заходів. Також було поінформовано щодо результатів реалізації пілотного проекту з проведення відеофіксації під час здійснення заходів державного нагляду (контролю) тощо.

Також учасників заходу було проінформовано про реалізацію державної політики у сферах карантину та захисту рослин. За результатами Колегії, роботу Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів за перше півріччя 2017 року визнано задовільною.

Інфоіндустрія

Читайте нас у Telegram

Пов’язані теми:

Популярні Новини

Підпишись на Infoindustry