Corteva та Bunge почали розробку “високоамінокислотної” сої

Corteva має дуже потужний банк зародкової плазми, у тому числі сої. Вона вже є одним з лідером на ринку ГМ-сої у США. Використовуючи свій потенціал, компанія в колаборації з Bunge розпочали розробку сортів сої, що мають підвищений вміст амінокислот.
Два з найбільш важливих напрямків використання сої – це продукти на основі соєвого жиру (соєве молоко, тофу, тощо) та корма. При цьому кормові якості сої є навіть більш важливими, адже шрот після відокремлення з нього жирів теж згодовується тваринам. І саме якість цього шроту було вирішено покращити.

За класичної технології годування худоби до соєвого шроту доводиться додавати синтетичні добавки, включаючи амінокислоти. Проте, якщо шрот буде збагачений протеїном, а співвідношення амінокислот відредагованим, то він зможе виступати як самостійний та повноцінний корм для худоби. Corteva вже знайшла спосіб підвищити вміст метіоніну та лізину у соєвих бобах без втрати врожайності та вмісту олії.

Bunge взяв роль не розробника, а переробника та реалізатора отриманого масла та соєвого борошна із вже преміальними показниками. Наразі глобальний ринок синтетичних метіоніну та лізину оцінюють в $10 млрд на рік.
Створення та комерціалізація нових сортів заплановані на кінець цього десятиріччя.
Повідомляє Agropages

Читайте нас у Telegram

Підпишись на Infoindustry