Фахівці Держпродспоживслужби попередили про велику кількість фальсифікованого масла

Держпродспоживслужби за минулий рік провели понад 19 000 перевірок. Відтак, майже 90% випадків фальсифікату стосувалися саме солодковершкового масла.

Про цей йшлося під час круглого столу на тему: «СТОП Фальсифікат». Масло солодковершкове II етап. Які проблеми насправді приховані?»

Владислава Магалецька, голова Держпродспоживслужби, нагадала, що на жаль, не завжди продукція відповідає тому, що зазначено на етикетці і не варто вестись на «гарну упаковку».

«Ми – це те, що ми їмо. Якщо ви бачите гарну етикетку, але ціна підозріло низька, переконайтеся у безпечності цього продукту, перевірте маркування та інформацію про товар. Не ризикуйте своїм здоров’ям та здоров’ям своїх близьких», – зауважила Голова Держпродспоживслужби. – «А якщо у вас виникають підозри щодо якості та безпечності такого товару, то обов’язково зверніться до Головного управління Держпродспоживслужби за місцем вашого проживання або до Головного управління Держпродспоживслужби вашої області».

Окрему увагу приділили питанням, що стосуються законодавства, в особливості відсутності в Українському законодавстві окремого визначення поняття  «фальсифікат».

На завершення зустрічі сторони домовились про посилення комунікації та поглиблення співпраці між Мінекономрозвитку, Держпродспоживслужбою, Антимонопольним комітетом України та громадськістю у даному питанні.

Інфоіндустрія

 

Читайте нас у Telegram

Популярні новини

Підпишись на Infoindustry