Інформувати споживачів за європейськими стандартами

Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа провів робочу нараду з фахівцями Держпродспоживслужби, представниками Європейської бізнес асоціації, ВБО «Ліга виробників харчових продуктів» та проекту ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні», під час якої було обговорено питання удосконалення законодавства щодо інформування споживачів про харчові продукти.Під час наради Володимир Лапа наголосив, що наразі з цього питання при Комітеті ВР з питань аграрної політики та земельних відносин створено робочу групу. За його словами, для ефективності роботи в цьому напрямку, є необхідність опрацювати принципові підходи на експертному рівні.

Він наголосив, що законопроект покликаний привести законодавство про інформування споживачів у відповідність до норм і вимог Євросоюзу з урахуванням положень регламентів Європейського Парламенту та Ради ЄС, а також забезпечити належний рівень захисту здоров’я та інтересів споживачів, їх поінформованості, встановлення засобів гарантування права споживачів на інформацію та процедури надання інформації про харчові продукти.

Учасники зустрічі зосередилися на структурі законопроекту, напрацюванні консолідованої позиції щодо загальних принципів та вимог до інформації про харчові продукти, зокрема стосовно маркування харчових продуктів, а також обов’язків операторів ринку з доведення цієї інформації до споживачів.

Прес-служба Держпродспоживслужби

Інфоіндустрія

Читайте нас у Telegram

Пов’язані теми:

Популярні новини

Підпишись на Infoindustry