11.05.2024
Вперше в Китаї визнали безпечною генно-відредаговану пшеницю, що не містить чужорідних генів.
Минулого року Пекін почав поступово легалізувати ГМ-культури, починаючи з кукурудзи та сої. Таким чином в країні хочуть підвищити врожайність за менших витрат пестицидів для контролю комах та бур’янів. Зрушити процес з місця дозволив розвиток нових технологій, на кшталт CRISPR-Cas. На відміну від попередніх підходів, CRISPR-Cas не вводить в геном рослини чужорідні гени, а редагує її власні. Це створює значно менше ризиків для здоров’я людей та довкілля.
Очікується, що Пекін також схвалить нові маркування для продуктів, виготовлених з модифікованими культурами.
Повідомляє AgroPages
Читайте нас у TelegramПов’язані теми: