МХП приєднався до індустріальної ініціативи за участю FAO ООН та ЄБРР з виробництва курятини без антибіотиків

З початку 2020 року дві птахофабрики агроіндустріального холдингу МХП приєднуються до постійного моніторингу залишків інгібіторів і токсинів у кормах, воді, кінцевій продукції та продуктах життєдіяльності птиці протягом всього циклу її вирощування. Цей проект з контролю вирощування птиці без застосування антибіотиків буде реалізований на найбільших виробничих майданчиках холдингу в Україні — ПрАТ «Миронівська птахофабрика» та ТОВ «Вінницька птахофабрика».Даний проект з моніторингу якості та безпеки м’яса птиці реалізований серед найбільших вітчизняних виробників Асоціацією «Союз птахівників України» за підтримки Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (FAO), Європейського банку реконструкції та розвитку і Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів. Про це також сказано у прес-релізі Асоціації, який оприлюднений на її сайті.

«На підприємствах МХП, які виробляють м’ясо курки для поставок на ринки понад 80 країн світу, вже давно запроваджено практику мінімізації застосування антибіотиків, яка відображає глобальну ініціативу ООН «Єдине здоров’я». Холдинг орієнтований на вирощування м’ясного поголів’я птиці, до якого жодного разу не застосовували протимікробних засобів. Все це стало можливим завдяки високому імунному та санітарному статусу батьківського стада, гігієні яйця, загальної високої біобезпеки на всіх етапах виробництва, а також ретельному контролю виробничих процесів та нагляду за птицею на наших фабриках.

Подібна практика продиктована прагненням МХП до виконання цілей сталого розвитку в частині здоров’я людини і тварин», — розповів про політику мінімізації використання антибіотиків у виробництві Євген Бойко, головний лікар ветеринарної медицини Групи МХП, який прокоментував приєднання найбільшого національного виробника курятини до моніторингового проекту Асоціації «Союз птахівників України».

Раніше Продовольча і сільськогосподарська організація ООН (FAO) назвала політику української Групи МХП, яка є найбільшим національним виробником м’яса птиці та експортером №1, найкращим практичним прикладом для галузі з мінімізації використання антибіотиків при вирощуванні птиці. У відповідності до глобальних стандартів безпеки харчових продуктів Група МХП досягає цілей зі зменшення прецедентів використання протимікробних препаратів.

Усі дослідження підприємств-учасників проекту «Асоціації птахівників України» відповідно до плану моніторингу будуть проводитися у лабораторіях, акредитованих за ISO 17025 — це міжнародний стандарт, який детально описує вимоги до лабораторій для забезпечення гарантій їх компетентності з технічної точки зору та можливості надавати правдиві результати.

Державна служба України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів, згідно зі стандартною операційною процедурою, має право здійснювати контроль і нагляд за підприємствами на будь-якому виробничому етапі. Після отримання достатньої кількості даних (протягом трьох місяців), згідно з галузевими вимогам, буде проведено незалежний аудит. Його результати та висновок про відповідність будуть підставою для нанесення відповідного додаткового маркування, від імені Союзу птахівників, на продукцію, яка гарантовано отримана без застосування антибіотиків.

Асоціація «Союз птахівників України» оприлюднить результати аудиту компаній-учасниць проекту. Усі дані про склад та якість продукції компаній-учасниць будуть розміщені на упаковці продукції для всіх споживачів.

Інфоіндустрія

Читайте нас у Telegram

Пов’язані теми:

Популярні Новини

Підпишись на Infoindustry