Про підвищення цін на м’ясо на прилавках супермаркетів повідомляють аналітики Асоціації «Свинарі України» за результатами щомісячного моніторингу цін роздрібної торгівлі.
У кінці літа роздрібні ціни на охолоджені м’ясні напівфабрикати зросли, повідомляють в аналітичному відділі Асоціації «Свинарі України»:
«У серпні цінова динаміка різних видів м’яса „синхронізувалася”: охолоджена свинина у середньому подорожчала на 3,2%, курятина додала 2,5% до середньої ціни у липні, а яловичина підвищилася в ціні на 2,8%. Хоча темпи приросту цін на свинину у серпні проти попереднього місяця лідирують, загалом для споживача цей вид м’яса став доступнішим ніж роком раніше чи в кінці 2023-го, на відміну від інших», — інформують в профільній Асоціації. «Так, якщо у кінці минулого літа та у грудні попереднього року кілограм охолодженої свинини коштував 206,1 грн/кг і 202,7 грн/кг, відповідно, то минулого місяця середня роздрібна ціна склала 199,6 грн/кг».