05.06.2018
За підсумками 2017 року господарства Національної академії аграрних наук збільшили виробництво молока і м’яса до 114% і 105%, відповідно. Про це в інтерв’ю виданню «Акценти» повідомив віце-президент академії Михайло Гладій. На сьогодні у структурі НААН налічується 86 підприємств, які займаються тваринництвом. «Це повноцінні учасники ринку, які працюють у тих же умовах, що й усі. Отже, тенденції спільні. У господарствах академії дещо зменшилася кількість корів, але меншою мірою, ніж у країні загалом. Зросла чисельність птиці та овець», — додав науковець.
За його словами, попри всі складнощі, держпідприємства академії навіть встановлюють рекорди. Серед них, наприклад, ДП «Асканійське» де отримують 8 430 кг надою з корови.
«Ще 3 роки тому в нас не було жодного підприємства з 8-тисячними надоями. Нині таких два. Ще 4 стрімко до них наближаються», — зазначив Михайло Гладій.
Інфоіндустрія
Читайте нас у Telegram