На Вінниччині зварили цукру на 93 тис т менше, ніж у минулому сезоні

На Вінниччині завершили сезон цукроваріння з найнижчим за останні чотири роки показником. Про це повідомляє «Голос України».На шести заводах загалом зварили 331 тис. т цукру — на 93 тис. т менше за показник 2018 року. Навіть за такого істотного зниження область залишається лідером у виробництві цукру, порівняно з іншими бурякосіючими регіонами держави.

Нинішньої весни загальну площу під цукровими буряками в області скоротили до 44,2 тис. га — це майже на 10 тис. га менше, ніж було у 2018 році. Друга причина «гіркого» показника — низька врожайність: з гектара у середньому викопали по 419 ц корінців замість 569 ц у попередньому сезоні. Так мало буряків не збирали упродовж майже десяти минулих років. Фахівці нарікають на незадовільні кліматичні умови. Недостатньо було вологи під час сівби, не вистачало її також у деякі періоди формування коренів. Принаймні про інші причини не говорять.

Інфоіндустрія

Читайте нас у Telegram

Пов’язані теми:

Популярні новини

Підпишись на Infoindustry