На Житомирщині планують побудувати завод із переробки ягід та овочів

На Житомирщині інвестори побудують завод із переробки ягід та овочів. Науковці Інституту сільського господарства Полісся пропонують співпрацю.

Про це пише «Інфоіндустрія» з посиланням на Національну академію аграрних наук України.

Підприємство з німецькими інвестиціями розглядає можливість створення у Житомирській області заводу із сушки, заморозки та переробки ягід та овочів. Голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко вже зустрічався з представниками підприємства. Про це Бунечко повідомив на своїй Facebook-сторінці.

«Продовжуємо співпрацювати з інвесторами, які бажають працювати на Житомирщині. Днями обговорили з представниками українського підприємства з німецькими інвестиціями перспективи створення в Житомирській області заводу із сушки, заморозки та переробки ягід й овочів», — йдеться у дописі.

Голова ОДА наголошує, що Житомирська область вже кілька років є лідером з виробництва органічної агропродукції.

«У нас розташована найбільша в Європі плантація лохини. Тож сучасне підприємство може стати дуже корисним для Житомирщини. Адже продукція наших агропідприємств зможе проходити повний комплекс обробки для постачання на вітчизняний та експортні ринки», — зазначає Бунечко.

На офііційній сторінці Інституту сільського господарства Полісся у ФБ зазначено, що інститут приступив до розробки наукових програм по вирощуванню ягідних культур, зокрема, лохини, — ягоди, яка, попри низку відомих корисних якостей, ще недостатньо вивчена з наукової точки зору.

«Це дасть можливіть перейти від аматорських до грунтовних наукових досліджень і підготовки рекомендацій для приватних і промислових господарств щодо технології вирощування лохини, яка дуже непогано почуває себе в кліматичних умовах Житомирського Полісся. Упевнені, розробки наших науковців зацікавлять підприємців», — повідомляє наукова установа.

 

Інфоіндустрія