Протягом останніх трьох місяців 2017 року вартість цукру в середньому становитиме 19,6 центів/фунт (431,7 дол./т).

Ф’ючерси на цукор були одними із основних складових «цукрового» ринку в 2016 році, але за останні кілька місяців імпульсивно «охололи». Відтак, врожай цукрової тростини в Бразилії буде основним фактором, тому досі прогнози суперечливі. Про це повідомляє AgriPress.

Згідно з висновками Datagro, наприклад, в 2017/18 МР в Центрально-Південній Бразилії виробництво цукру має зрости до 36,1-36,5 млн т, з передбачуваних 34,1 млн т на 2016/17 МР. Проте, бразильська галузева асоціація Unica вважає зниження врожаю цукрової тростини більш ймовірним, навіть, не дивлячись на хороші погодні умови, оскільки за останні роки виробники майже нічого не вклали в оновлення та збільшення своїх плантацій. Тому, можна очікувати, що ринок цукру залишиться досить напруженим.

Якщо виключити несприятливі погодні умови, припускається, що в 2017/18 МР на ринку цукру буде надлишок в 3,5 млн т, в порівнянні з дефіцитом в 2,6 млн т в 2016/17 МР. У 2017 році ріст цін на цукор буде відображенням уповільнення виробництва в ключових виробників, що, як очікується, викличе дефіцит на ринку цукру. Недавнє падіння ціни, однак, свідчить про можливий надлишок продукції в 2018 році, що дасть змогу спекулянтам вільно виходити на ринок цукру. Аналітики очікують, що протягом останніх трьох місяців 2017 року ціни на цукор в середньому становитимуть 19,6 центів/фунт (431,7 дол./т).

 Інфоіндустрія

Читайте нас у Telegram

Пов’язані теми:

Популярні Новини

Підпишись на Infoindustry