Птахівництво — локомотив зростання світового виробництва м’яса

Прогнозується, що до 2031 року доступність білків з птиці зросте на 16% і становитиме 47% білків, які споживаються з джерел м’яса.

Споживання м’яса птиці зросло практично в усіх країнах і регіонах, приваблюючи споживачів нижчими цінами, консистенцією та адаптивністю продукту, а також вищим вмістом білка/нижчим вмістом жиру.

Прогнозується, що споживання м’яса птиці в усьому світі зросте до 154 мільйонів тонн протягом прогнозованого періоду, що відображає важливу роль, яку воно відіграє в харчуванні густонаселених країн, що розвиваються, таких як Китай, Індонезія, Індія, Малайзія, Пакистан, Перу, Філіппіни і В’єтнам.

Глобальна пропозиція м’яса буде збільшуватися, щоб задовольнити зростаючий попит, досягнувши 377 мільйонів тонн до 2031 року, але це буде повільніше, ніж за останнє десятиліття.

Прогнозується, що збільшення виробництва м’яса спостерігатиметься в Китаї, США, Бразилії та Індії.  Виробництво м’яса ж в Європейському Союзі впаде протягом цього періоду через збільшення внутрішніх витрат, витрат на збереження навколишнього середовища та зменшення експортних можливостей.

Це зростання світового виробництва м’яса відбуватиметься головним чином через зростання в секторі птахівництва, де кількість птиці зросте до 31 мільярда голів.