Серед фальсифікованих харчових продуктів найбільше виробів з молока та м’яса

Питання запобігання обігу фальсифікованої продукції, існуючі проблеми та шляхи їх вирішення обговорювались в Держпроспоживслужбі під час наради, яка проходила за участю Голови Держпродспоживслужби Владислави Магалецької, її заступників, заступника міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тараса Висоцького, заступника міністра внутрішніх справ України Антона Геращенка, Голови Антимонопольного комітету України Ольги Піщанської та голови ГО «Громадський контроль захисту прав споживачів» Владислави Миронової.

Про це інформує ІА “Інфоіндустрія” з посиланням на прес-службу Держпродспоживслужби.

Під час зустрічі були позитивно відзначені проміжні результати проєкту «СТОП Фальсифікат» та підкреслена необхідність об’єднання зусиль з метою захисту прав споживачів та очищення ринку від фальсифікованої продукції.

Так, були визначені першочергові завдання, серед яких:

розробка спільної стратегії пошуку недобросовісних виробників фальсифікованих харчових продуктів;

продовження роботи з удосконалення діючого законодавства з метою підвищення ефективності боротьби з фальсифікатом;

організація виявлення фальсифікаторів та порушників харчового законодавства через системи термінових повідомлень із залученням підрозділів Національної поліції;

створення спільної комісії та проведення додаткових досліджень якості та безпечності різних видів харчових продуктів, особливо молочних та м’ясних, де існує найбільший відсоток фальсифікації;

проведення рейдів спільно з відповідними підрозділами Національної поліції в місцях стихійної торгівлі з метою вилучення та послідуючого проведення розслідування походження товару, лабораторного аналізу його складу, походження поліграфії зовнішнього пакування тощо.

Учасники наради підкреслили, що всі заходи мають бути прозорими, а отримані результати – доведені до громадськості.

 

ІА “Інфоіндустрія”

Читайте нас у Telegram

Популярні новини

Підпишись на Infoindustry