Споживачі та фермери закликають до сталого виробництва продуктів харчування в Європі 

 Нове дослідження Corteva Agriscience та Financial Times Group демонструє, що споживачі готові до застосування нових технологій у сільському господарстві.

Дослідження показало, що європейські споживачі та фермери вважають сталий розвиток головним пріоритетом, вони також відкриті до інноваційних технологій, які можуть сприяти виробництву більш поживних та корисних продуктів.

Дослідження «Сталі продовольчі системи Європи» було проведено на замовлення Corteva Agriscience компанією Longitude з Financial Times Group. За результатами дослідження у наступні п’ять років понад дві третини опитаних фермерів планують використовувати продукти, отримані завдяки новим методам селекції рослин, в той час як більше половини споживачів позитивно ставляться до застосування цих технологій в цілому.

Дослідження базується на двох опитуваннях, в яких взяли участь 600 власників та керуючих фермерськими господарствами з Франції, Німеччини, Італії, Румунії, Великобританії та України, а також 2500 споживачів з Франції, Німеччини, Італії, Румунії, Великобританії та України.

Результати дослідження показали, що купуючи продукти харчування, виготовлені сталим методом, споживачі перш за все дбають про скорочення відходів, надання підтримки дрібним фермерам та зменшення кількості синтетичних засобів захисту рослин. Також дослідження підкреслює виклики, з якими зіштовхуються фермери під час впровадження більш сталих практик, наприклад, фінансові витрати.

Крім того, дослідження демонструє, що більше чверті фермерів вважають задоволення потреб споживачів найбільшим викликом у найближчий час, порівнюючи його по важливості з боротьбою з великою кількістю шкідників. Також фермери визнають, що суспільство стало більше довіряти новим методам селекції рослин, таким як CRISPR-Cas / редагування генів. Фермери вірять, що майже дев’ять з десяти споживачів готові платити більше за товари, виготовлені з використанням інноваційних технологій.

Ігор Тесленко, президент Corteva Agriscience в Європі, зазначив: «Це дослідження показує, що існує реальна потреба в більш сталому виробництві продуктів харчування в Європі. Corteva Agriscience володіє хорошим потенціалом для підтримки двостороннього діалогу про сталий розвиток сільського господарства, надаючи фермерам не лише бачення зі сторони споживачів, а також можливість бути почутими. Приємно усвідомлювати, що споживачі та фермери готові до використання нових методів селекції рослин, що мають багатообіцяючий потенціал вирощування більш поживних продуктів, які можуть збагатити життя виробників та споживачів. Споживачі готові платити більше за продукти, виготовлені сталим методом, і зараз – це можливість для всіх зацікавлених сторін, включаючи промисловість, відгукнутися та показати свою підтримку».

«Corteva Agriscience ставить споживача та фермера в основу всього, що ми робимо. Тому ми постійно впроваджуєм інновації, формуючи продуктовий портфель майбутнього. Пропонуючи комплексні рішення для сільського господарства, включаючи насіння, засоби захисту рослин, агрономічні сервіси та цифрові рішення, маючи більш сприятливий екологічний профіль, ми даємо нашим клієнтам можливість підвищити свою продуктивність та виробляти здорову їжу для зростаючого населення планети», – підсумував Ігор Тесленко.

Corteva Agriscience прагне слідувати кожному з ключових результатів дослідження, щоб внести свій вклад в більш сталий розвиток сільського господарства, покращуючи у такий спосіб життя майбутніх поколінь.

Інфоіндустрія за матеріалами прес-служби компанії “Corteva Agriscience”

Читайте нас у Telegram

Пов’язані теми:

Популярні Новини

Підпишись на Infoindustry