30.11.2024
Історично на сході Англії досить поширеною була практика сівби ячменя в грудні на легких ґрунтах. Через брак часу на сівбу озимих сортів, фермери знов почали дедалі частіше звертати увагу на ідеї сівби ярого ячменю під зиму.
Ранні посіви забезпечують оптимальні умови для гарного кущення ячменю, проте створюють значні ризики. Їх треба адекватно оцінити. Хоча мороз може знищити частину рослин, Сингента радить зменшувати норму висіву з 3.5-4 млн/га при посіві у березні до 3.5 млн/га – у січні чи 3.25 млн/га – до січня.
У фазі T0 необхідно провести обприскування стробілурінами, що не є широко застосованою практикою на озимих сортах. Проте небезпека розвитку хвороб лишається також у фази T1 і T2, до того ж фази будуть протікати повільніше, що дасть патогенам більше часу.
Також варто буде провести корекцію азотного живлення, адже більш потужне кущення означає і більшу потребу в цьому елементі живлення. Проте варто пам’ятати, що пивоварний ячмінь для пивоварних цілей та для виробництва солоду мають обмеження по вмісту азоту.
Повідомляє Agropages
Читайте нас у TelegramПов’язані теми: