23.09.2019
18 вересня 2019 року у м. Запоріжжя відбувся бізнес форум щодо ефективного впровадження системи HACCP в Україні.Метою форуму було обговорення євроінтеграційних змін у харчовому законодавстві та демонстрація сучасних дієвих інструментів впровадження системи безпечності харчових продуктів, заснованої на принципах системи НАССР (Hazard Analysis Critical Control Points – система аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках – міжнародно визнаний метод виявлення та управління ризиками, пов’язаними із безпечністю харчових продуктів).
У заході взяли участь директор Департаменту агропромислового розвитку Запорізької облдержадміністрації Андрій Поляков та начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області Віталій Д’яков.
Для обговорення проблем та актуальних питань на форумі зустрілися провідні українські експерти з питань упровадження системи НАССР, керівники компаній, пов’язаних з виробництвом та обігом харчових продуктів, представники органів державної влади, наукових та освітніх профільних закладів.
Учасники розглянули нове харчове законодавство, про реєстрацію потужностей та про програми-передумови системи НАССР та обговорили застосування методів кольорового кодування в процедурах клінінгу.
Також увага була приділена питанням проведення заходів державного нагляду (контролю), приклади реальних порушень, що були зафіксовані при перевірках операторів ринку та інші.
Наприкінці заходу учасники отримали сертифікати.
Інфоіндустрія
Читайте нас у TelegramПов’язані теми: