Виробництво свинини в Україні не конкурентоспроможне

В Україні занадто висока собівартість вирощування свиней. Через це більшість вітчизняних свинарів не можуть заробляти реальні гроші. Про це у своєму блозі написав генеральний директор ТОВ “Центр підвищення ефективності в тваринництві” Микола Бабенко, передає УНН“1-1,1 євро за 1 кг живої ваги в Європі проти 1,4-1,6 євро в Україні. Різниця в 40-60% може в найближчі роки призвести до втрати ринкових позицій 2/3 промислових свинокомплексів”, – уточнив він. Щоб зменшити собівартість вирощування свиней потрібно зробити кілька кроків. Один з них – зниження витрат на корми, пояснює Бабенко.

“Сьогодні в Україні витрати корму на 1 кг живої ваги становлять 30-35 грн, для порівняння у фермера в ЄС ця сума досягає 20 грн. Як їх зменшити? По-перше, купувати або самостійно виробляти комбікорми за науково обгрунтованими рецептами, збалансовані з точки зору наявності білків та інших корисних компонентів. В Україні ж часто діють або за принципом “що дешевше”, або “хто дасть більше відкат технологу”, – уточнив експерт.

Бабенко додав, що здешевити собівартість вирощування свиней можна шляхом переходу на альтернативні інгредієнти кормів. Йдеться про спиртової барда (відходи від виробництва спирту, рідкий корм – ред.) І сої поглибленої гідротермічної обробки, яка дає набагато більше енергії поголів’ю, ніж звичайний “сухий” комбікорм, пояснив він.

Джерело – All Retail

Інфоіндустрія

Читайте нас у Telegram

Пов’язані теми:

Популярні Новини

Підпишись на Infoindustry