Для профілактики захворювання потрібно проводити огляди протягом всієї вегетації та під час зберігання врожаю для своєчасного виявлення і вибракування хворих на нематоду рослин. Потрібно обов’язково перевіряти посівний матеріал перед садінням, виділяти вогнища стеблової нематоди безпосередньо в полі, ретельно перебирати та просушувати врожай перед закладанням його в сховище, періодично видаляти уражені цибулини під час зберігання.
В сховищах необхідно підтримувати температуру повітря на рівні 1-2 °С, відносної вологості – до 70%.
Посадковий матеріал потрібно зберігати у в окремих засіках.
Використовувати врожай з інфікованих площ лише для товарних цілей і нетривалого зберігання.
Дезінфекція техніки, обладнання, інвентарю, тари 4%-м розчином формаліну; у сховищах спочатку проводять суху дезінфекцію, через тиждень білять гашеним чи хлорним вапном, а після побілки приміщення добре просушують.
Потрібно пам’ятати про економічний поріг шкідливості стеблової нематоди -20 особин на 1 кг ґрунту.
При виявленні в ґрунті було такої чи більшості чисельності паразита вирощувати цибулю або часник на такому полі не рекомендується.
Інфоіндустрія за матеріалами agrotimes.net