Одеські студенти стажувалися на базі фермерських господарств

У липні завершуються дні практичної підготовки студентів Одеського державного аграрного університету цього навчального року за підтримки Одеської обласної сільськогосподарської служби «Центр розвитку та правової підтримки села» в рамках Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP).У ході практики майбутні аграрії знайомилися з історією розвитку господарств та їх спеціалізацією, дізнавалися про особливості плодоовочевого бізнесу та його становлення. Студенти агробіотехнологічного факультету та викладачі університету відвідали такі сучасні, інноваційні та відомі господарства, як ФГ «ДАНИЛО І К», що знаходиться в селі Осинівка, ФГ «ПраймФрут» (с. Дмитрівка) і ФГ «Вікторія» (с. Баштанівка).

Студенти мали змогу спостерігати, як закладаються нові плантації з вирощеної розсади суниці на базі ФГ «ДАНИЛО І К» (керівник Сергій Юциков). Також відвідали насадження малини та ожини, де декан агробіотехнологічного факультету ОДАУ Ірина Іщенко розповіла про особливості вирощування цих культур. Асортимент різних сортів ягідних культур вражає дійсно вразив відвідувачів.

Справжнє плодове диво чекало на студентів у ФГ «ПраймФрут», де керівник господарства Петро Далаков ознайомив студентів з новими сортами кісточкових та зерняткових плодових дерев.

«Необхідно весь час оновлювати структуру саду з точки зору потреб ринку. Зокрема персикові насадження та інші кісточкові є найбільш перспективні», – наголошував Петро Дмитрович. Студенти відчули себе у ролі незалежних експертів в ході дегустації і вибору найбільш смачного сорту персиків.

Соковиту, ароматну черешню вирощують у ФГ «Вікторія». Керівник господарства Олександр Кожухаренко продемонстрував дуже добрий врожай черешні різних сортів. Особливу зацікавленість студентів викликала лінія з мийки, сортування, калібрування, фасування та охолодження черешні. Студенти також продегустували різні сорти черешні.

Отримання практичних знань та досвіду є для студентів однією зі складових, без яких сьогодні важко влаштуватися на роботу. Тож студенти беруть активну участь у заходах, під час яких вони можуть на практиці ознайомитися з актуальними тенденціями в обраному фаховому напрямку, а підприємства, в свою чергу, дуже чекають молодих зацікавлених спеціалістів з агрономії у плодоовочевому бізнесі.

Інфоіндустрія

Читайте нас у Telegram

Пов’язані теми:

Популярні Новини

Підпишись на Infoindustry