Американці прогнозують зростання українського ринку інокулянтів на 15-20% в 2019 році

За підсумками 2019 року український ринок біопрепаратів для зростання і врожайності рослин – інокулянтів – зросте на 15-20%. Такий прогноз в ході «Київського агрохомічного форуму-2019» дав Юрій Гоголь, CEO компанії «ТЕРРАМАКС УКРАЇНА», що є ексклюзивним дистриб’ютором в Україні біопрепаратів виробництва компанії TerraMax Inc. (США).

 

 

Український ринок інокулянтів в 2019 р зросте на 15-20%. На думку CEO «ТЕРРАМАКС УКРАЇНА» Юрія Гоголя, зростання ринку обумовлене високою ефективністю біопрепаратів для підвищення врожайності основних агрокультур (пшениця, соя, кукурудза), більш низькою вартістю, екологічністю в порівнянні з традиційними азотними добривами та можливістю використання в органічному землеробстві.

 

«Вітчизняні виробники вже встигли оцінити переваги інокулянтів, – коментує Юрій Гоголь. – Біопрепарати дозволяють звести до мінімуму використання азотних добрив, що завдають шкоди грунту, при цьому більш дешеві в порівнянні з ними. В умовах орієнтиру на європейські ринки важливим моментом є можливість їхнього використання при вирощуванні органічної продукції. І все це на тлі приросту врожайності сільгоспкультур як мінімум на 11%».

 

За словами Юрія Гоголя, американські інокулянти вже пройшли обкатку в більш ніж 12 агрокомпаніях з 9 регіонів України. Отриманий результат продемонстрував високу ефективність інокулянтів в українських умовах: приріст врожайності досяг 11,6%, збільшення білка – 1,2%, сирої клейковини – 1,6%.

 

СЕО «ТЕРРАМАКС УКРАЇНА» прогнозує зростання попиту на інокулянти з боку українських агропідприємств в середньому на 10% в рік. Потенційний обсяг ринку інокулянтів в середньостроковій перспективі України експерт оцінює в 1 млрд грн. на рік.

 

Інфоіндустрія

Читайте нас у Telegram

Пов’язані теми:

Популярні Новини

Підпишись на Infoindustry