Сікера – новий алкогольний напій з меду та соків

В Україні з’явилася нова ніша алкогольних продуктів – це вино з меду та фруктових соків – сікера. Виробляти таке медове вино в промислових масштабах компанія “Медовий Спас” почала в кінці 2018 року. Вже представлено чотири види сухого меду.

Про це розказав Андрій Моспанюк, директор з продажів та маркетингу компанії “Медовий спас” під час вебінару “Медовий марафон” 18 травня, повідомляє ІА “Інфоіндустрія”.

Починаючи виробництво сухого питного меду підприємці вивчили світові споживацькі тренди. “Тренд сухих напоїв достатньо впевнено доходить і до України. Сухі вина вживаються регулярно і в великій кількості з їжею – це продукт, яким насолоджуються щовечора. Тож на початку виробництва ми враховували це і прагнули зробити продукт, що буде регулярним на столі споживачів”, – пояснив він.

Сорт меду впливає на смак сікери, адже для промислового виробництва надважливо, щоб напої були однаковими за смаком. Тому для виробництва сікери використовують монофлорні меди: липовий мед (для медової сікери) і меди з соняшника (для червоної і рожевої сікери).

Продати продукт іноді складніше, ніж виготовити, додав Моспанюк. Найбільші складнощі полягають у подоланні стереотипу, адже всім відома медовуха – це мед змішаний зі спиртом. Сікера – зовсім інший продукт, це аналог сухого вина. “Це напій, яким потрібно насолоджуватися. Він автентичний. Такий продукт може стати візитівкою України, – переконаний спеціаліст. – Поки що ми є крафтовими виробниками, проте, якщо сікера буде сприйнята на внутрішньому ринку, ми готові йти далі, виробничі потужності для експорту є”. Перші експортні партії медового вина планують поставити до англомовних штатів Канади.

 

ІА “Інфоіндустрія”

Читайте нас у Telegram

Пов’язані теми:

Популярні новини

Підпишись на Infoindustry