Український виробник агротехніки локалізував виробництво машини розмінування

Як заявила Віце-Прем’єр міністр Юлія Свириденко (в мережі LinkedIn), в Україні локалізовано виробництво хорватської машини розмінування MV-10.

Машина розмінування МВ-10, яка зараз локалізована в Україні, пройшла сертифікацію та поповнила парк техніки Держспецтрансслужби України.

Як повідомлюяє Міністерка, під час тестування МВ-10 продемонструвала високу ефективність в різних умовах, включаючи як ущільнений ґрунт, так і пісок. Машину також перевірили на її здатність очищати територію від рослинності висотою до двох метрів і діаметром стовбура понад 10 сантиметрів.

Після сертифікації українська компанія A3Tech, яка виготовляла деталі для машини, тепер може почати промислове виробництво. Вже отримали попереднє замовлення на вісім машин МВ-10 від держави. Загалом підприємство може випускати до 60 таких машин на рік.

📍 Локалізація обладнання для розмінування вирішує одразу декілька питань. По-перше, це дозволяє швидко ремонтувати  обладнання без втрати дорогоцінного часу на закордонне транспортування. По-друге, це створює робочі місця та утримує податки в Україні. До кінця року A3Tech планує самостійно виготовити робочу частину машини MV-10. Наразі 40% запчастин українські. У результаті з початку року A3Tech збільшила штат працівників на 12%.

Транспортний засіб було придбано завдяки зусиллям благодійників на платформі UNITED24.

У нас ще більше новин — відтепер всю інформацію щодо гуманітарного розмінування можна знайти в одному місці — на сайті demine.gov.ua
Тут можна знайти інформацію про державну програму компенсації аграріям за розмінування, актуальні новини, інформацію для постраждалих щодо отримання допомоги та інформацію для донорів щодо використання їхніх коштів. Дякуємо Програмі електронного урядування для підзвітності та участі громадськості (EGAP), що фінансується Швейцарією та виконується Фондом Східної Європи (EEF), за допомогу у створенні цього веб-сайту – зазначила Свириденко.

Коментуючи роботу A3Tech в сфері створення машин розмінування, власник і директор заводу A3Tech, Марат Мінц завірив, що машини створюються спільно із хорватською компанією – розробником. Наразі їх можна купити в Україні, ба більше, найближчим часом можна скористуватись сервісом оренди машини для розмінування власних полів.

Вартість розмінування полів від ДСНС складає біля 70 тис грн за 1 га, але аграрії можуть скористуватись приватними компаніями, що займаються розмінуванням. Наразі, відомо, що в Україні вже зареєстровано не менше 40 приватних компанії, які отримали ліцензію від держави на послуги розмінування. Інфоіндустрія наголошує, що це виключно ГУМАНІТАРНЕ розмінування, де не передбачені інші перешкоди для дорогоцінних роботів. Вартість подібних машин на світовому ринку сягає 2 мільйонів доларів США, але в Україні вони можуть продаватись дешевше.

Для довідки:

Зараз в Україні працює 17 важких машин розмінування DOK-ING MV-10. Фахівці ДСНС, ДССТ та Швейцарського фонду з протимінної діяльності використовують ці машини переважно у Миколаївській, Херсонській та Харківській областях. Станом на кінець травня з допомогою цих машин очищено 850 гектарів українських земель і знищено понад 4 500 мін, касетних боєприпасів та інших видів вибухонебезпечних предметів.

DOK-ING MV-10 – важка машина для розмінування з подвійним робочим комплектом: ланцюговим механізмом та фрезою. Здатна витримувати підрив протитанкової міни. Використовується для очищення територій від різних типів мін та вибухонебезпечних предметів. MV-10 може очищувати до 3000 м2 площі за годину. Може працювати як на рівнинній поверхні, так і на схилах.

Інфоіндустрія за матеріалами LinkedIn повідомлення від Мінекономрозвитку тут

Читайте нас у Telegram

Популярні новини

Підпишись на Infoindustry