BASF Agricultural Solutions готується до IPO

Нещодавно компанія BASF розповіла про повну переоцінку своєї корпоративної стратегії, що включає підготовку до потенційного IPO бізнесу Agricultural Solutions.

Значна частка виробників, навіть потужних транснаціональних компаній, відчувають турбулентність, що спонукає їх до змін.

Фінансовий директор корпорації пообіцяв, що у середньостроковій перспективі BASF прагне зберегти загальний розподіл акціонерам на рівні минулих років шляхом поєднання дивідендів і викупу акцій. З 2025 по 2028 рік планується розподіляти близько 2 млрд євро щорічно на виплату дивідендів. На додаток до цих 8 млрд євро за 4 роки, ще 4 млрд будуть спрямовані на зворотний викуп акцій. Також 600 млн євро на рік складуть очікувані витрати на трансформацію корпорації за той же чотирьохрічний період.

Також було переосмислено сегментацію бізнесу. Такі напрямки, як Environmental Catalyst і Metal Solutions, а також Battery Materials стануть більш автономними, хоч і залишаться в сегменті Surface Technologies. Автономність дозволить підрозділам краще конкурувати на ринку. Зміни торкнуться й інших сегментів.

BASF вже почав закривати деякі свої виробництва. Навіть завод в Людвігсхафені стане меншим, хоча і планується при цьому збільшити його продуктивність.

Повідомляє AgroPages

Читайте нас у Telegram

Пов’язані теми:

Популярні новини

Підпишись на Infoindustry