На старті перший інвестиційний проект від держави для Астарти

Компанія «Астарта» отримає часткову компенсацію від держави витрат на побудову заводу із переробки соєвого шроту. Про це у Facebook написала перший віцепрем’єр-міністр—міністр економіки України Юлія Свириденко, інформує Rail.insider.

За словами посадовиці, уряд схвалив підписання першого інвестиційного договору для отримання компенсації від держави за вкладення значних інвестицій з агрохолдингом «Астарта».

«Це означає, що програма підтримки проєктів зі значними інвестиціями фактично запрацювала. Вона доступна для інвесторів, які готові вкласти понад 12 млн євро. Проєкти можуть бути пов’язані з виробництвом, видобутком корисних копалин, транспортом, освітою, медициною, туризмом або іншими сферами», — пояснила Юлія Свириденко.

У межах програми підприємець зможе отримати від держави відшкодування вартості приєднання до мереж та компенсувати витрати за збудовані підстанції, лінії електропередач, газопроводи й інші об’єкти інженерно-транспортної інфраструктури. Також інвестор зможе компенсувати через податки частку вкладених коштів. Сумарний обсяг державної підтримки — до 30% обсягу інвестицій.

Що ж до компанії «Астарта», то вона має намір побудувати завод із переробки соєвого шроту продуктивністю 500 т/добу в Полтавській області.

Компанія інвестує понад 76 млн євро у придбання обладнання та технологій, щоб краще переробляти сільськогосподарську продукцію. Це дасть змогу створити 110 нових робочих місць.

У свою чергу держава надасть низку стимулів:

  • звільнення від сплати ввізного мита на нове обладнання;
  • звільнення від імпортного ПДВ на нове обладнання;
  • звільнення від оподаткування податком на прибуток терміном до п’яти років.

Сумарно на цю програму у 2024 році в межах політики «Зроблено в Україні» передбачено 3 млрд грн.

Читайте нас у Telegram

Пов’язані теми:

Популярні новини

Підпишись на Infoindustry