“Рівнеазот” відновив виробництво мінеральних добрив

Підприємство задіяло ключові цехи для виробництва аміачної селітри на 100% та вчасно розпочало сезонні відвантаження фермерам.

14 жовтня 2024 ПрАТ «Рівнеазот», що входить до азотного бізнесу Group DF, відновив роботу та вийшов на 100% потужність базових цехів з виробництва мінеральних добрив. З 7 жовтня підприємством було запущено цех аміаку (А-2), цех неконцентрованої азотної кислоти та цех з виробництва аміачної селітри. 

Потужність завантаженої лінії аміаку – 650 тонн аміаку/добу, неконцентрованої азотної кислоти – 1000 тонн азотної кислоти/добу. Цех аміачної селітри буде працювати на максимальній потужності лінії аміаку, тобто мінімум 40 тис. тонн селітри на місяць.

«Вимушена зупинка базових цехів місяць тому була пов’язана з ушкодженнями під час обстрілу енергетичної інфраструктури області. Під час зупинки заводу ми провели ТО та реконструкцію низки виробничих систем, у тому числі системи енергозабезпечення на підприємстві. Це дозволить знизити виробничі ризики та забезпечити стійку роботу базових цехів підприємства під час високого сезону. Ми успішно завершили пускові роботи ключових агрегатів і запустили завод на повну потужність, щоб задовольняти зростаючий сезонний попит аграріїв на мінеральні добрива», – коментує Михайло ЗАБЛУДА, Голова Правління ПрАТ «Рівнеазот».

За його словами, на даний час завод працює повністю на забезпечення добривами  внутрішнього ринку України. Продукція відвантажується замовникам по всій країні чітко у відповідності з контрактами.

Раніше прес-служба Group DF повідомляла, що у 2024 році капітальні інвестиції Group DF в азотний бізнес OSTCHEM становитимуть близько 86 млн євро. Мета інвестицій у CAPEX – оптимізація витратних коефіцієнтів, скорочення втрат різних видів енергії та відповідно покращення показників собівартості готової продукції.

Інфоіндустрії нагадує, що на Рівнеазот ще є цех з виробництва КАС та цех з виробництва вапнякової селітри, які не задіяні восени 2024 року. Поки відновлено виробництво ключових цехів: цеху аміаку А-2, цех неконцентрованої азотної кислоти та цех з виробництва аміачної селітри. 

Повідомляє Рівнеазот.

Читайте нас у Telegram

Популярні новини

Підпишись на Infoindustry