Червоном’якушні яблука — перший ліцензійний врожай України

В Україні набирають популярності сорти яблук з червоною м'якоттю.На Західній Україні отримано перший ліцензійний врожай України червоном'якушних яблук. Про це повідомляє "Інфоіндустрія".

Перший ліцензійний врожай червоном’якушних яблук України вирощено у садах фермерського господарства  «Коник» с. Сторожниця Закарпатської області.yablonya-v-krasnom-tsvetu-krasnomyakotnaya

Господарство спеціалізується на садівництві та картоплярстві та та виробляє левову частку яблук і картоплі в регіоні. На даний момент землі в обробці: 360 гектарів. Із них: 120 га під садівництвом, та 240 га під картоплярством.

«В ФГ «Коник» виростили  сорт швейцарської селекції Red Love, який має смак кислий, з відтінками полуниці, яблука потрібно трохи потримати на зберіганні перед споживанням, при вичавленні соку він  зберігає червоний колір. Червоний колір — це антоціани, яких в цьому сорті яблук — по різним даним, набагато більше, чим в звичайних яблуках», — розповідають в ФГ «Коник».

Цікаво, що над  сортами  яблук з червоною м’якоттю працював ще Мічурін і результатом його творіння став сорт «Бельфлер червоний». Потім в значних насадженнях почали культивувати сорт «Циганка». Сучасні червоном’ясі сорти прославлені надзвичайними смаками. Над такими цікавими яблуками понад 20 років працював швейцарський селекціонер Маркус Кобелт і вивів серію сортів Redlove. Сюди ввійшли чотири сорти: Ера, Сирена, Цирцея і Каліпсо.

Інфоіндустрія