Для олії теж краще створити додану вартість

Українським ОЕЗ після відновлення роботи необхідно дообладнати потужності: рафінувати, дезодорувати та фасувати олію.

Про це в ході онлайн-конференції «Український ринок олійних: оптимістичний чи песимістичний прогноз» доповів генеральний директор Асоціації «Укроліяпром» Степан Капшук, сповіщає «АПК-Інформ».

«Упродовж двадцяти років український олійний ринок активно розвивався: збудована велика кількість заводів, вирощується достатня кількість сировини для забезпечення їх потужностей, зайнято свою нішу на світовому ринку продуктів переробки. І ми думали, що так буде завжди. Та життя внесло свої корективи в цю налагоджену систему. Тому сьогодні нам усім потрібно діяти», – вважає експерт.

За його словами, зрозуміло, що доробка олії принесе додану вартість виробникам та країні. Та, передусім, є більше можливості вивезти на експорт фасовану продукцію, особливо в умовах нестабільної логістики.

«Період просто переробки олійєнасіння на суху олію – це пройдений шлях. Треба активно ставити рафінацію, дезодорацію і фасування. У нас є 7 заводів, які можуть фасувати свою продукцію. Вони були миттєво запущені і, відповідно, вони заробляли. Адже фасована продукція не так відчуває цінові коливання. Закликаю бізнес до доробки. Тим більше, ми маємо своє вітчизняне якісне устаткування, його не треба везти з-за кордону», – підкреслив С. Капшук.

Читайте нас у Telegram

Пов’язані теми:

Популярні Новини

Підпишись на Infoindustry