Китай зацікавився українською м’ясною продукцією

Відбулася зустріч представників місії компетентного органу Китайської Народної Республіки з головою Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Володимиром Лапою щодо можливостей експорту українського червоного м’яса на китайський ринок. Участь у зустрічі також взяли фахівці відповідних структурних підрозділів Держпродспоживслужби та Перший заступник директора Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи Юлія Новожицька, представники Посольства КНР в Україні.

Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа під час зустрічі наголосив, що торгово-економічні відносини між Україною та КНР динамічно розвиваються. Зараз Україна інтенсивно працює над тим, щоб привести свою систему державного контролю (нагляду) безпечності та якості харчових продуктів до вимог більшості країн світу, у тому числі й Китаю. Тільки за останні роки Україна отримала можливість експорту своєї молочної продукції до країн ЄС, КНР, динамічно розвивається структура експорту м’яса птиці в ЄС, країни Північної Африки, Близького Сходу, Південно-Східної Азії, ведеться робота над розширенням ринків збуту яловичини.
«Переконаний, що експертний потенціал України буде лише зростати. І ми вдячні всім нашим міжнародним партнерам, з якими ми маємо можливість співпрацювати, адже таким чином ми отримуємо підтвердження та високу оцінку нашої системи державного контролю безпечності харчових продуктів», – наголосив Володимир Лапа.

Інфоіндустрія

Читайте нас у Telegram

Популярні Новини

Підпишись на Infoindustry